Akreditaciono tijelo Crne Gore - Saopštenje

Poštovani klijenti,

S neskrivenim zadovoljstvom informišemo sve zainteresovane strane, da smo uz vašu svesrdnu podršku, poštujući ograničenja koja je pandemija koronavirusom Covid-19 unijela u naše poslovanje, planski i efikasno realizovali sve aktivnosti na završavanju započetih poslova akreditacije, što za rezultat ima donošenje odluka o dobijanju akreditacije, održavanju akreditacije, proširenju obima akreditacije.
U naš registar upisujemo dva nova tijela : Fakultet za prehrambenu tehnologiju, bezbjednost hrane i ekologiju, Laboratorija za bezbjednost i kvalitet hrane , Donja Gorica bb, Podgorica i KTS d.o.o.,Kontrolno tijelo, Straševina bb Nikšić.
Istovremeno, naš dugogodišnji klijent - JZU Dom zdravlja Bar realizovao je proširenje obima akreditacije u oblasti mikrobioloških ispitivanja hrane.
Čestitamo od srca novim nosiocima sertifikata ulazak u porodicu onih koji državi i resornim ministarstvima mogu obezbjediti dodatne i često neophodne resurse, a građanima, kao krajnjim potrošačima, kompetentno i nepristrasno potvrdu da su proizvodi i usluge, sistemi i procesi provjereni, kvalitetni i bezbjedni.
U cilju održavanja i unaprijeđenja uspostavljenog i efikasnog sistema akreditacije, koji omogućava uspješno izvršavanje nadležnosti nacionalnog akreditacionog tijela, nastavićemo da uz saradnju sa zainteresovanim subjektima obavljamo aktivnosti koristeći u narednom periodu sve tehnike ocjenjivanja (uključujući i ocjenjivanje na lokaciji), s tim da će odluka o tome koje tehnike će biti primjenjene i u kom vremenskom periodu, biti donijeta uzimajući u obzir analizu rizika poslova ocjenjivanja u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.
Naš zajednički zadatak je da uskladimo nastavak našeg poslovanja i saradnje i da ciljevi kao što su realizacija ocjenjivanja u planiranim terminima, osim na povjerenju u kompetentnost, budu zasnovani i na povjerenju u bezbjednost, kako bi zaštitili zdravlje svakog pojedinca.

Srdačno,
Rukovodilac Službe za akreditaciju
Tanja Radović