Dan Akreditacionog tijela 29.03.2022.

Svima koji su doprinijeli uspostavljanju i razvoju ATCG i sistemu akreditacije u Crnoj Gori sretan 15. rođendan!Obilježavanje važnih datuma, koji označe poslovni jubilej, uvijek ima sinonime - čast, radost i poštovanje.

Tako i današnji dan, kada obilježavamo 15 godina rada Akreditacionog tijela Crne Gore smatarmo dobrim povodom da se učini dubok naklon misiji i viziji našeg Osnivača, a da pritom s ponosom istaknemo da smo na ukazano povjerenje odgovorili odlučnošću, dobrom organizacijom, istrajnošću, razumjevanjem i ljubavlju prema povjerenim zadacima. Od samog osnivanja, u svom radu smo poštovali činjenicu da zakonska ovlašćenja koja smo dobili predstavljaju obavezu više - da dosljedno čuvamo javni interes i afirmišemo kodeks struke.

Tako je Akreditaciono tijelo, kroz svoj razvojni put postalo nezamjenjiv partner privredi, potrošačima i samoj državi u cilju olakšavanja kretanja roba i usluga na tržištima koja zahtjevaju sve veći stepen bezbjednosti i kvaliteta. Sprovođenje nezavisnog, nepristrasnog, harmonizovanog i transparentnog postupka akreditacije davalo je snažan doprinos promjeni svijesti o značaju primjene standarda, a time i daljem sazrijevanju našeg društva i napretku Crne Gore.

Autoritativnost, ozbiljnost, stručnost, odgovornost i zakonitost rada su bili i ostali osnovni postulati Akreditacionog tijela, a povjerenje naših klijenata - dodatna obaveza.

Otuda potreba da ovaj jubilej iskoristimo kao lijepu priliku da se prisjetimo svih onih koji su svoje znanje i umijeće ugrađivali u temelje tradicije i imidža Akreditacionog tijela Crne Gore i na taj način doprinosili njegovoj afirmaciji i jačanju autoriteta u društvu.

Akreditaciono tijelo Crne Gore želi da se zahvali svim zaposlenima, našim dosadašnjim i sadašnjim menadžerima, ocjenjivačima i tehničkim ekspertima, članovima tijela, i organa ATCG, predstavnicima ministarstava i strukovnih udruženja, koji su tradiciji našeg djelovanja doprinijeli stručnošću, odmjerenošću,autoritetom, i neprikosnovenom željom da prevazilazimo nedoumice, budemo još bolji, i ostanemo kompetentan i pouzdan partner Evropske kooperacije za akreditaciju.

Posebna zahvalnost svim našim klijentima koji su svojim napornim radom, i preuzimanjem rizika, stvorili mehanizme za unaprijeđenje kvaliteta proizvoda i usluga i na taj način nam omogućili da zajedno gradimo bezbjedniji i sigurniji svijet.

I na samom kraju - NEZAVISNOST, NEPRISTARSNOST, KOMPETENTNOST, INTEGRITET, su, kako naša, tako i lična karta naših klijenata. Uvjereni u nove uspjehe u godinama pred nama, čuvajući tradiciju međusobnog povjerenja, istovremeno prateći evropske trendove, sigurno koračamo naprijed, svjesni da je cijeli svijet naše tržište.Živjeli!

Kolektiv Akreditacionog tijela Crne Gore